بررسی و تحلیل مجموعه ی آموزشی نورمبین
برنده ی رتبه ی اول جایزه ی معمار1397 ساختمان های عمومی
برنده ی مسابقه ی دیزین
مجموعه ای که در محیط آن معلم و دانش آموز هر دو کنار هم«زندگی» کنند و «انسان خوب بودن» یا «شهروند خوب بودن» را بیاموزند چرا که مدرسه در جهان جدید مکان گفت و گو و آموزش های دوسویه است.آموزش هایی که در آن هم آموزش دهنده و هم آموزش گیرنده،مدام می آموزند…
محل:ابرساج،ایران
معمار:استودیو اف ای آ (FEA Studio)
مساحت:2500 مترمربع
سال:2017
این مدرسه برای سازمان خیریه نور المبین که یک سازمان غیردولتی است ، طراحی شده است. این موسسه خیریه توانسته است فضای آموزشی متفاوت و متکی بر جدیدترین روش های دنیا را بدون هیچ گونه هزینه ای در اختیار دانش آموزان قرار دهد. وقتی به آموزش فکر می کنیم ، شکل کلاسیک مدارس و سیستم آموزشی به ذهن متبادر می شود. بیشتر مردم بر این باورند که یادگیری جدی فقط در آن سیستم کلاسیک اتفاق می افتد. برخی دیگر معتقدند که یادگیری می تواند در هر جایی انجام شود! در پاسخ به این سؤال که آموزش چیست ، هیچ پاسخ واحدی وجود ندارد ، اما می توانیم هدف نهایی آموزش را در نظر بگیریم. مجتمع آموزشی نور مبین با فراهم آوردن فضای آموزشی باز و یک سیستم آموزشی متمایز بر آزادی دانش آموزان تأکید کرده است.
هدف نهایی این گروه پرورش شهروندان شایسته و تقویت توانایی ها و استعدادها است. آنچه مردم به عنوان دانش ذخیره شده می دانند مهم نیست ؛ بلکه کاری که می توانند انجام دهند و طریقه ای که رفتار می کنندمهم است. کل این سایت در یک منطقه بیست هکتاری واقع در منطقه دور افتاده بسطام در استان سمنان واقع شده است.
این سایت دارای یک نقشه جامع شامل عملکردهای مختلفی است که در کنار هم قرارگرفته اند و مجتمع آموزشی نور مبین ایجاد شده است.
مساحت قطعه ی درنظر گرفته شده برای این مدرسه 7000 متر مربع است که میزبان 2200 متر مربع ساختمان برای 3 پایه ی دانش آموزان ابتدایی با کارگاه های چند منظوره ، آتلیه و آزمایشگاه هایی برای فیزیک و غیره می باشد در حالی که هریک از این عملکردها در یک جعبه منحصر به فرد تعریف شده است. در طراحی مدرسه ، ما با برنامه ای روبرو هستیم که با مدارسی که تاکنون تجربه کرده ایم و دیده ایم ، متفاوت است:
یک ساختار آموزشی متمایز
تجربه ای از نامرئی بودن ساختمان
و تبدیل یک ساختمان به یک منظر مانند یک محله یا شهر.
یک “چشم انداز متناوب” درراستای رسیدن به یک فضای آموزشی که در آن فضاهای پر و خالی گرد هم می آیند و باعث ایجاد حس مکان ، استقلال و انحصار می شوند. با تکرار این برنامه در فرم های خاص ، ساختمان آموزشی گسترش یافته و به عنوان یک محله آموزشی شرح داده شده است. این محله آموزشی مانند محله های شهری شامل چشم اندازها و مناظر مختلف ، فضای سبز ، زمین های بازی و فضای استراحت می باشد. این محله از طریق هر یک از نقاط خود این گزینه های متنوع را ارائه می دهد.
پلان مجموعه آموزشی نور مبین
مقطع مدرسه ی نورمبین
گردآوری،تحلیل و ترجمه:
معصومه معصومی
درباره مدیریت
آتلیه معماری فطرس در تلاش است تا گامی عظیم در خدمت به معماری این مرز و بوم بردارد...
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.