چگونه از آینده ی حرفه ی خود جا نمانیم؟
پنج روندی که آینده ی معماری را شکل می دهند،کدام اند؟
غوطه ور شدن در تکنولوژی
فناوری VR(واقعیت مجازی)
این فناوری در حال حاضر صنعت ساخت و ساز را دگرگون کرده و یک جهش بزرگ برای پروژه ها در مرحله ایده پردازی است.
3D Printing
استفاده از آن در مقیاس بزرگ به معماران کمک خواهد کرد ساختارهای شگفت انگیز ایجاد کنند و محدودیت های واقعی را دریابند.
طراحی شهر هوشمند
این اتفاق با تمرکز بر انرژی های تجدید پذیر،راهکارهای حمل و نقل،سیستم های هوشمند و مدیریت انرژی خانه ها همراه است.
توسعه ی شهر هوشمند به معماران این امکان را می دهد که با استفاده ی بهینه از منابع،مصرف انرژی کمتری داشته و شهرهارا برای رسیدن به حداکثر بهره وری ایجاد کنند و باتمرکز بر نیازهای جامعه ی درحال رشد،طرح هایی برای آینده ی بلند مدت ارائه کنند.
طراحی معماری جهانی
این معماری همه ی افراد جهان را در ذهن نگه می دارد و طرحی است فراگیر از همه ی معلولان گرفته تا افراد مسن وجوانان.
معماری سازگار با محیط زیست
این معماری یعنی معماری پایدار که هدف عمده ی آن کاهش فضاهای بیهوده است که این کاهش هم از حیث فیزیکی مطرح است و هم هدررفت انرژی.
عمودی ساختن
این راهکار باتوجه به جمعیت درحال رشد جهان برای گذر از محدودیت های مکانی توصیه می شود.
چگونه معماران جوان،خود را با انقلاب فعلی در ابزارهای طراحی دیجیتال سازگار کنند؟
حدود دو دهه است که روش طراحی ساختمان ها تغییر کرده است.با شروع از برنامه های دوبعدی مانندAutocad تا هندسه ی سه بعدی پیچیده در Rhino و در نهایت BIM در Revit و Archicad.
در واقع با بهبود اطلاعات درباره ی محیط ساخت و دستکاری اطلاعات،زمان ساخت سریع تر و طراحی دقیق تر می شود.
معماران فردا باید توانایی زندگی انعطاف پذیر،کار به روش بین رشته ای و ساخت طرح ها به روش سفارشی را بیاموزند.
به طور کلی سه دسته مهارت برای هر کس که بخواهد در حرفه اش متفاوت شود وجود دارد:
BIM(مدل سازی اطلاعات ساختمان)
به دست آوردن این مهارت نه تنها به مهارت در نرم افزار نیاز دارد بلکه به گسترش مهارت در زمینه های برنامه ریزی ،استفاده از مواد و بازیافت،ساخت و مونتاژ و بهره برداری وابسته است.درواقع طراحی یا مدل سازی سه بعدی باید با اجرای جامع از طرح به ساخت همراه شود.
Architectural Programming(برنامه نویسی معمارانه)
معمول ترین زبان های برنامه نویسی عبارت اند از:Java Script,Ruby,C,Python,PHP
از این بین Python برای مبتدی ها مناسب تر است.
حال چرا باید این مهارت ها را کسب کنیم؟
در کوتاه زمانی در،میز،پنجره و … همه قابلیت دیجیتالی خواهند داشت اگرچه الآن نداشته باشند.اگر شما طراح باشید باید درزمینه ی چگونگی تلفیق و تاثیر این فناوری های دیجیتال بر روی طرح ها و ساختمان های بزرگ تر پیرامونشان متخصص باشید.
اگر تمام معماری در حال دیجیتالی شدن است(Dynamo,Grasshopper,BDL Objects,…)باید بتوانید به آن زبان صحبت کنید تا تصمیمات را بسازید و بر نتایج تاثیر بگذارید.
مثلا طراحی الگویی خاص در پانل نما که براساس یک عدد تصادفی به روش خاصی جهت گیری شود.
⇐
Sustainable Architecture (معماری پایدار)
برای پیشرفت در این دنیای جدید مهارت های زیادی نیاز است. مثلا؛ دانش تخصصی در زمینه بازیافت و استفاده مجدد از محصولات و مواد ، شبیه سازی باد و گرما در داخل و خارج ساختمانها ، مهارت در ادغام مدیریت انرژی هوشمند و تجدیدپذیرها ، پایگاه داده ها و سیستم های بازخورد که امکان یادگیری و تکرار در طول زمان را بر اساس طراحی های قبلی فراهم می کند.همه اینها زیر چتر دانش پایدار قرار می گیرند.
“اما با همه این ها چه باید کرد؟”
پاسخ ساده است: تمرکز بر ایجاد یک مهارت. یک مهارت را انتخاب کنید. یک برنامه را یاد بگیرید ، برنامه TO را بیاموزید ، یک استراتژی طراحی پایدار را انتخاب کنید و دانش خود را در مورد آن گسترش دهید. همین طور که مهارت های خود را گسترش می دهید ، در نهایت به مرحله اجرا خواهید رسید.دیگرچه؟طرز فکر دهه آینده کارآفرینی است. کارآفرین بودن به معنای این نیست که شما نمی توانید در یک شرکت بزرگ کار کنید ، این فقط به این معنی است که درک کنید هر کاری ممکن است ، مهارت های لازم برای یادگیری در صورت تمایل در دسترس است و تفکر خارج از چارچوب با توجه به هر وظیفه ای که برعهده دارید شما را به تأثیرگذاری در یک چشم انداز حرفه ای همیشه در حال تغییر نزدیک می کند.
در پایان ، این فقط در مورد مهارت ها نیست ، بلکه در مورد به اشتراک گذاشتن این مهارت ها نیز هست. در یک محیط دیجیتالی و مشترک ، می توانیم به راحتی با دیگران شریک شویم و به یک فشار جمعی برای ایجاد تحولی دست یابیم که قبلاً کم امکان یا حتی غیرممکن بود.مشکلات جهان کنونی ما چالش همه است و دشوار است تصور کنید که این مشکلات جز با همکاری کامل همه کسانی که در طراحی جهان ما دخیل هستند حل شوند.
امیدوارم از مطالعه ی این مطلب لذت برده باشید.لطفا مارا از نظرات خود بهره مند کنید تا آنچه شایسته ی شماست برای شما به اشتراک بگذاریم…
گردآورنده:معصومه معصومی
درباره مدیریت
آتلیه معماری فطرس در تلاش است تا گامی عظیم در خدمت به معماری این مرز و بوم بردارد...
نوشته های بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.